Vanaf 2014 zijn in het Overijsselse Hengelo en omgeving verschillende tochten georganiseerd die vallen onder de noemer Kennedymars. De Kennedymars is een wandeltocht van 80 kilometer die binnen 20 uur gelopen dient te worden. Deze wandeltocht is vernoemd naar de Amerikaanse president John F. Kennedy (1917-1963) en wordt in veel Nederlandse plaatsen jaarlijks georganiseerd.

Peter Levink, de organisator van de Kennedymars Hengelo van 2014 tot en met 2018 meldde in augustus 2018 op Facebook dat hij ging stoppen met het organiseren van dergelijke tochten om persoonlijke redenen. De Kennedymars Hengelo zelf was steeds een groot succes. Zo stonden 269 deelnemers bij het eerste lustrum op 9 juni 2018 aan de start. Slechts 9 deelnemers moesten vroegtijdig opgeven.

De aankondiging van Peter om te stoppen met de organisatie zorgde voor veel (teleurgestelde) reacties. Enkele wandelliefhebbers hebben de handen in elkaar geslagen om de tocht ook in komende jaren te organiseren en hebben de Stichting Kennedymars Hengelo opgericht. We zijn allemaal ervaren Kennedymars wandelaars en vonden het jammer als er na Steenwijk en Zwolle opnieuw een Kennedymars in het oosten van Nederland zou ophouden te bestaan. Door onze wandelervaring weten we ook dat er voor nog langere afstanden dan de 80 kilometers van een Kennedymars in het oosten geen enkele tocht wordt georganiseerd. Daarom hebben we de Kennedymars aangevuld met een Long Distance Walk van 110 kilometers, onder de naam Tukker 110.