Kennedymars (80km)

Kennedymars Hengelo is in 2014 begonnen onder leiding van Peter Levink. Hij heeft vijf jaar lang deze Kennedymars door het buitengebied van Hengelo, Oldenzaal, Drienerlo en Deurningen georganiseerd met veel succes. Peter Levink besloot er na de supergezellige lustrumeditie van 2018 mee te stoppen en de organisatie van volgende Kennedymarsen over te dragen. Stichting Kennedymars Hengelo met een driekoppig bestuur zet de Kennedymars Hengelo door.

Wat kun je verwachten?

Aangezien we een nieuw bestuur zijn zullen we het één en ander anders aanpakken dan voorheen, toch willen we niet te veel veranderen, omdat de tocht altijd goed georganiseerd was. Wij gaan op zaterdag 25 mei 2019 dus weer voor een goede verzorging, net als voorheen. Start en finish blijft bij ATC’65 in Hengelo. Ook proberen we de gezelligheid die Peter met zich meebracht over te nemen, wat voor ons een grote uitdaging zal gaan worden. De overnachtingen hebben we weer geregeld bij het City Hotel Hengelo en de campingplaats op het ATC’65 terrein.

We hebben een nieuwe rustpost, restaurant Frans op den Bult, waar we goede faciliteiten hebben op het gebied van verzorging, eten en drinken. Een nieuwe rustpost gaf ons een nieuwe uitdaging, de route aanpassen om op deze post te komen. Een deel van de voormalige vliegbasis Twente is de afgelopen jaren een mooi natuurgebied geworden en vrijgegeven aan de recreant. We gaan deze nieuwe natuur verkennen tijdens de Kennedymars.

Ook wij denken aan het milieu en zouden het fijn vinden dat de deelnemer een eigen drinkbeker meeneemt tijdens de wandeltocht. Op onze verzorgingsposten kun je je eigen flesje / bidon laten vullen.

De Kennedymars staat geregistreerd bij de KwbN en komt in aanmerking voor een stempel in je Kennedywalker boekje. Uiteraard stempelen we je wandelboekje ook.

Tukker 110 (110km)

Peter Levink had voor 2018 ook een 110km Long Distance Walk, de Tukker 110, in gedachte. Helaas is dit niet doorgegaan. Het nieuwe bestuur wil jullie de gelegenheid geven om in Twente een Long Distance Walk te lopen. Voorafgaand aan de Kennedymars zal een nieuwe route van 30 kilometer in de nacht gewandeld worden, waarna deelnemers de 80 kilometer lange Kennedymars Hengelo route volgen.

Wat kun je verwachten?

De Tukker 110 zal op 25 mei 2019 voor de eerste keer gehouden worden. De start zal om 00.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn.Je krijgt 24 uur te tijd om de route te lopen. Je finisht dus uiterlijk om 0.00 uur zondagmorgen. Na de tocht is er een pendeldienst voorzien naar City Hotel of station indien je nog met de trein richting huis wil. Wil je liever kamperen dan kan je jouw eigen tentje opzetten op het ATC’65 terrein.

De eerste 30 km zal je door een volledig nieuwe omgeving loodsen, totaal anders dan de Kennedymars. De route zal richting Hengelo gaan om daarna weer uit te komen bij ATC’65 waar een lekker ontbijt aangeboden wordt. Het is toegestaan op eigen tempo door te lopen, al geven we de voorkeur aan een gezamenlijke start van resterende 80 km, oftewel de Kennedymars om 5 uur ‘s morgen. Onze verzorgingsposten hebben een opening- en sluitingstijd. Daar dien je rekening mee te houden. Informatie over deze tijden wordt voorafgaand aan de tocht op de site geplaatst en bij de verzorgingsposten zelf kenbaar gemaakt.

Ook wij denken aan het milieu en zouden het fijn vinden dat de deelnemer een eigen drinkbeker meeneemt tijdens de wandeltocht. Op onze verzorgingsposten kun je je eigen flesje / bidon laten vullen.

De Tukker 110 staat geregistreerd bij de KwbN en komt in aanmerking voor een Long Distance Walker stempel. Je wandelboekje kan ook gestempeld worden.

Mogelijkheid om te overnachten in City Hotel Hengelo

City Hotel Hengelo op loopafstand van het station Hengelo en het stadscentrum, heeft een mooi arrangement voor de wandelaars:

  • € 64,- per nacht in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt bij een verblijf van 1 nacht.
  • € 55,- per nacht in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt bij een verblijf van 2 nachten.

Bovengenoemde bedragen zijn exclusief stadsbelasting. De gemaakte kosten zullen worden afgerekend door de gast in het hotel.Het ontbijt op zaterdag zal net als voorgaande jaren beschikbaar zijn vanaf 03:45 uur. Gasten moeten zelf reserveren, onder vermelding van Kennedymars Hengelo of het groepsnummer GF1758.

Het hotel beschikt niet over eigen parkeergelegenheid. Gasten kunnen parkeren in de parkeergarage (De Beurs) tegenover het hotel. De kosten zijn nu € 9,90 per 24 uur.

Mogelijkheid om te kamperen op het terrein van ATC’65

Wij bieden weer de mogelijkheid om op het terrein van ATC’65 een eigen tent neer te zetten. Dit kan vanaf vrijdag en bieden de mogelijkheid om op zondagmorgen weer te vertrekken. Avondeten op vrijdag 24 mei 2019 en ontbijt op zaterdagochtend voor aanvang van de Kennedymars zijn inbegrepen. De kosten hiervoor zijn €15 per persoon.

Functioneel sportshirt

Voor zowel deelnemers aan de Kennedymars als de Tukker 110 bieden we dit jaar de mogelijkheid een functioneel sportshirt te bestellen. In de voorverkoop tot 1 mei 2019 betaal je €15, na die datum €20. De shirts kunnen met en zonder datum (25 mei 2019) gedrukt worden en zijn verkrijgbaar in de maten XS t/m XXL.Bij het inschrijven kun je kenbaar maken of je zo’n sportshirt wil hebben.