Eerste 30 kilometers uit Tukker 110 zijn nagelopen

Als één van de vele stappen in de organisatie van de Kennedymars Hengelo en Tukker 110 was het vandaag de beurt aan de controle van de 30km lus die de deelnemers van de Tukker 110 van vrijdag op zaterdag ‘s nachts gaan lopen. Een route uitzetten met afstandmeten.nl is één, een routebeschrijving op papier zetten is twee, maar zijn zonder check in het veld onvoldoende. We blijven immers wegen bouwen en andere afsluiten, denken op de kaart te zien dat een kruising gelijkvloers is, terwijl het in het echt via een brug of tunnel gaat. Straatverlichting kan ontbreken of de ondergrond minder geschikt te zijn voor een passage in het donker.

Met z’n zevenen hebben we de route nagelopen, waar nodig aangepast en bepaald waar rustposten gaan komen voor de deelnemers van de Tukker 110. En je ziet het goed: ook de markante stadhuistoren van Hengelo die al sinds de eerste editie van de Kennedymars Hengelo in het logo verwerkt is, deden we aan. Henk-Jan van der Klis schreef een uitgebreid verslag met foto’s van de wandeltocht.

Geef een reactie